Drive-through straf venter Floyd Vanwall

Floyd Vanwall Racing Team #4 har allerede indkasseret deres første straf til morgendagens FIA World Endurance Championship løb i Bahrain.

Ved slutningen af FP3 var Esteban Guerrieri i bilen, og på vej ind i pitten, med godt 5 minutter tilbage af træningen, valgte argentineren at løsne sikkerhedsselen i Sving 11 – altså et godt stykke tid, inden han var kommet ind i pitten.

Hele episoden blev fanget på bilens onboard kamera, og endda sendt live på seriens YouTube udsendelse. Og sådan noget går ikke ubemærket hen for løbets dommere.

Floyd Vanwall Racing Team #4
Photo: JJ Media

Guerrieri blev med det samme kaldt til dommerne, hvor han skulle forklare sig. Han undskyldte sig med, at han havde kampe i hans venstre ben, og derfor blev nød til at løsne selen. Døren på bilen var dog også sprunget op i forvejen, og den fik han lukket i løbet af ind-omgangen. Så om det var på grund af det ene eller andet, finder vi aldrig ud af.

Sådan en forklaring accepterede løbets dommere dog ikke, da seler skal være spændt hele tiden, mens bilen har forladt teamets pitområde, til den holder stille udenfor garagen igen.

Så holdet har fået en Drive-through straf, som de skal afsone ved starten af løbet i morgen. Den bliver formentlig annonceret i løbet af den første løbsomgang, og så har holdet tre omgange til at tage den – uanset om det så er Esteban Guerrieri som starter bilen eller ej.

Kvalifikationen køres i dag klokken 14.15 dansk tid, mens løbet starter i morgen klokken 12.00 dansk tid.

Relaterede nyheder